IZVJEŠTAJ SA AKCIJE: Pješački dan Kotor – Lovćen – Kotor

MARŠRUTA

Kotor – Krstac 948mNV – Jezerski vrh Njegošev mauzolej 1657mNV- Vrh polja Njeguši 850mNV- Žanjev do 900mNV

DATUM

  07. 10. 2012. god

VR. POLASKA

05,oo h

VR. DOLASKA

19,ooh

VODIČ

Dragoljub Krgović

UČESNICI

Novaković Milenko i Roza,   Krgović Filip i Dragoljub; Kostić Mira; Ivo Šćepanović i Šoškić –Šole.

KRATAK OPIS AKCIJE: 

Krećemo sopstvenim autima u 5,ooh. Za nešto više od 2,10 h ugodne vožnje stižemo u tek razdanjeni Kotor.Prijavljujemo se i sa 20min. zakašnjenja pocinje start za najdužu turu od 32km. Velika je gužva jer ima 350 učesnika. Lijepi vremenski uslovi pogoduju takmičenju. Na stazi su i najmlađi (10 mjeseci) Vedran Bulatović i najstariji Milenko Novaković (765 mjeseci). Oni koji se ne takmiče i hodaju srednje bržim hodom nikako da vide prve učesnike koji su već odmakli.

Ekipa PK Gorice, spremna za polazak!

Izuzetno spremni takmičari su već na cilju u momentu kada je veliki dio učesnika na domaku Jezerskog vrha. Član našeg kluba Filip Krgović obara dosadašnji rekord staze sa vremenom od 3h 50min iosvaja odlično treće mjesto. Svih šest prvih na ovom takmičenju obara dosadašnji rekord.

Ostali dio „penzionerske“ ekipe iz „Gorice“ uspješno završava maraton. Mira Kostić završava takmičenje sa vremenom od 7h 25min i osvaja drugo mjesto u ženskoj konkurenciji, dok Milenko Novaković sa istim vremenom završava takmičenje kao najstari takmičar na ovom maratonu .Moramo naglasiti da je pet članova našeg kluba uspješno prošlo najdužu turu, dok su dva člana (Šole i Roza) uspješno „pregazili“ polumaraton.

Organizacija ove manifestacija bila na vrlo visokom nivou. Na svim kontrolnim tačkama na ovom maratonu bila su postavljena osvježenja, slatkiši, sokovi i voda. Staza je odlično očišćena, markirana i nije bilo nedoumica. Svaki učesnik maratona koji završi maraton na poklon je dobio narandžastu majicu „Vjeverice“ i besplatno jelo i osvježenje u obližnjem kafiću.

Tekst i fotografije: Dragoljub Krgović

[nggallery id=28].

Оставите одговор