IZVJEŠTAJ SA AKCIJE: Skijanje na Kopaoniku

MARŠRUTA

Podgorica-Kopaonik-Podgorica

DATUM

11-18.03.2012

VR.POLASKA

11.03 u 9:00h

VR.DOLASKA

18.03 u 21:00h

VODIČ

Milena Andrijašević

UČESNICI

Milena Andrijašević,Milenko Novaković, Jelena Mrdak, Tatjana Krgović i Dragoljub Krgović

KRATAK OPIS AKCIJE: Grupa od pet planinara PK „Gorica“ prihvatila je ponudu PSD „Kopaonik“ Beograd da boravi nedelju dana u njihovom pl.domu na Marinim vodama na Kopaoniku i doživi zimske radosti na snegu.
Prevoz do Kopaonika je bio kombinovan-autobus i kola, zapravo Milena i Milenko su pošli autobusom a bračni par Krgović i Jelena kolima, s tim što je Dragoljub za nas dvoje obezbedio prihvat iz autobusa u Baljevcu (angažovao je svoje rođake koji tu žive) da nas prevezu do pl.doma.To putovanje je trajalo oko 7h.
Visina snega, niska spoljna temperatura vazduha i topla trpezarija doma uticali su na brzinu smeštanja u sobe,raspremanje prtljaga i zauzimanje mesta za trpezariskim stolom.
Hrana, smeštaj, topla voda, obsluga i planinari –Sve je bilo na nivou naših očekivanja a ostala dešavanja su bila iznenađenja.
Da idemo redom:
1.Skijanje-Doći zimi na Kopaonik a ne skijati se, prosto nezamislivo? A šta sve treba da poseduješ da bi Ti vozio skije a ne skije tebe , to je već teže pitanje (opremu-skije, pancerice,skafander, štapove, naočare, kapu, šal, rukavice; malo novaca za ski pas iako su počeli veliki popusti; znanje i veštinu-tu je bio na početku rezultat 4:1 koji se pri kraju preobrazio na 5:0 a to znači da smo SVI bili na zici!Taj rezultat je postignut angažovanjem instruktora sa skijanje i povoljnom razvoju događaja u našem proširenom društvu.Naša četiri planinara su provozali skoro sve staze (plave, crvene i crne kategorije), nije bilo povređenoh a boje na licima nije falilo.

2.Druženje-Za svakog planinara je prosto nemoguće da negde boravi a da ne upozna nova lica!A mi smo boravili nedelju dana u pl.domu i stvarali, delili i nosili pozitivnu atmosferu. Istina, bilo je i malih incidenata (plinski rešo, vajles) ali priznavanjem krivice, sve je prevaziđeno i zaboravljeno a nezaboravna je bila Priredba „Dečije ponašanje odraslih“ gde su glavni glumci bili Dragoljub, Milena i Milenko sa naše strane a ostali:Jovica i Marica-planinarski par, Rada-anonimus, Zorica-senior i Milovan-Sulejman Veličanstveni.Sva dešavanja na stazama i u domu su dokumentovana-snimljena i mogu se pogledati na fb.Kluba

3.Vikend-Produženi vikend iskoristio je naš bivši član Damir Stjepović i pridružio nam se .Zimske čarolije su bile svuda oko nas, trebalo ih je prepoznati, napraviti izbor i prepustiti se !!!

4.Kupovina-Potrošili smo i nešto novaca, kako za dom, tako za kupovinu poklončića sebi i drugima .Prednost su imale korisne stvarčice:rukavice, kape i šalovi, skije i pancerice….

I tako se završilo naše zimovanje na Kopaoniku. U povratku, koje kude, ja u Vrnjačku banju na kontrolu zdravlja uz rekreaciju a ostali za Podgoricu i Beograd. I za kraj, malo poezije…..

„Siromašan sam i sve što imam jesu snovi.
Moje snove polažem tebi pred noge,
staneš li na njih,
zakoračićeš u moje snove.“

Izveštaj napisala Milena Andrijašević

Fotografije Dragoljub Krgović

You may also like...

1 Response

  1. Milena Andrijašević Milena Andrijašević каже:

    Poštovani planinari, U buduće nemojte propustiti sezonu skijanja na Kopaoniku i iskoristite povoljne uslove u pl.domu Kopaonik, videćete, nećete se razočarati!

Оставите одговор