IZVJEŠTAJ SA AKCIJE: Durmitor: Memorijal D.Jauković

MARŠRUTA

Dobdi Do-Škrčka jezera

DATUM

13.07.2013

VR.POLASKA

5:30h

VR.DOLASKA

19:30h

VODIČ

Mira Kostić

UČESNICI

Mira Kostić, Dragiša Miličković, Vesna Lakuš
Planinarski dom pored Škrčkog jezera

Planinarski dom pored Škrčkog jezera

KRATAK OPIS AKCIJE: Nas troje „mala četa ali odabrana“ u 5:30h, kolima krećemo uiz Podgorice pa, preko Nikšića i Šavnika, laganom vožnjom nakon 2:30h stižemo u Dobri Do. To je polazna tačka Memorijalnog pohoda na Škrčka jezera. Veliki je broj učesnika sa svih strana i brojnih klubova (oko 200 učesnika).

Kolona se otegla, na čelu je D. Bajović. Vreme je pretežno vedro sa malo oblaka uz slab vjetar, idealno za planinarenje. Čim je uspon postao strmiji, kolona se razbija na manje grupe. Svi idu svojim tempom. Staza je odlično markirana i dosta utabana te nema potrebe da kolona bude ujednačena. Posle nekoliko kraćih, prave dužu pauzu na Škrčkom ždrjelu.

Tu se nas troje sačekujemo i dalje nastavljamo zajedno. Nakon 3h od polaska, stižemo kod Doma u Škrki oko 11.30h. Najnestrpljiviji i najbrži se već vraćaju, što nas nije pokolebalo da čitav sat ostanemo pored jezera i uživamo u predivnom ambijentu. Priroda je ovdje veličanstvena. Ne znaš šta te više očarava, da li samo jezero ili pogled na okolne visove.?

Ipak, u 12:30h krećemo nazad istim putem i nešto laganijim tempom, te smo u Dobrom Dolu u 15:45h. Tu ostajemo više od jednog sata provodeći vremje u druženju i zajedničkom ručku (vrlo ukusan pasulj, salata, pivo).

U 17:00h krećemo nazad za Podgoricu gdje smo u 19:30h.

PS: Pohod je prošao u najboljem redu, Sve pohvale Organizatoru!

Izvještaj napisala Mira Kostić

Pogled na Škrčko jezero sa prevoja Prutaša

Pogled na Škrčko jezero sa prevoja Prutaša

 

 

 

You may also like...

Оставите одговор