Dani Gorice na Bukumirskom jezeru 5-7.avgusta 2011.

Planinarski klub Gorica je i ove godine, deseti put za redom, proslavio svoje dane pored Bukumirskog jezera, u periodu od 5-7. avgusta 2011. Druženje je bilo u znaku planinarskih pohoda na Štitan (2.172mnv), Surdup (2.184mnv), Crnu planinu- vrh Maglič (2.142mnv), Treskavac (2.024mnv) i Torač (1.875mnv). Pored planinara našeg kluba, tu su bili i planinari iz Kotora, Cetinja, Trebinja i Beograda, tako da se formirala grupa od 75 učesnika koja je uspešno realizovala zacrtani program, pogostila se pasuljem i provela večernje sate uz logorsku vatru i gitaru. Preko tridesetak šatora uredno raspoređenih na prekrasnoj livadi u katunu Jezera ukrašavalo je ovaj planinaski kutak.

Svaka tura realizovana je uz pomoć iskusnih klupskih vodiča: Edite Biles Bradarić, Željka Markovića i Branislava Guberinića.
Kao i obično u planini, što više znoja i bola u nogama i kukovima, to je ljepši doživljaj koji se dugo pamti i prepričava. Uz podelu Zahvalnica završio se i ovaj Susret planinara  u masivu Žijevo, čiji je domaćin bio PK „GORICA“ Podgorica.

You may also like...

Оставите одговор